Bruine rat bestrijden

Bruine-rat
Ratten kunnen door hun geknaag aan allerlei producten, kabels etc. een enorme (economische) schade veroorzaken. Ook doordat ze (vee)ziekten over kunnen brengen is het noodzakelijk deze knaagdieren te bestrijden en te weren.

Uiterlijk en leefwijze

De rug is meestal grijsbruin, de buik is lichter van kleur. De bruine rat heeft een stevige bouw en een vrij stompe snuit, de staart is iets korter dan het lichaam. Een volwassen bruine rat heeft een lengte van 22-30 cm. en een gewicht van 500 gram. De bruine rat is een uitstekend graver en zwemmer. Hij is een alleseter met een voorkeur voor het beste wat aanwezig is. Ze komen o.a. voor langs walkanten, riolen en mestputten, maar ook kun je ze tegen komen in gebouwen en kruipruimten.

Ontwikkeling

Wijfjes hebben maximaal 15 worpen bestaande uit 7-10 jongen. De draagtijd is 3 weken. De jongen zijn na 3 maanden geslachtsrijp. In een natuurlijke omgeving hebben ze een levensduur van ca. 1 jaar.

Schade

Ratten bevuilen ons voedsel en ze richtten een enorme schade aan door hun geknaag aan leidingen en kabels. Hierdoor kunnen ze onder andere kortsluiting veroorzaken. Daarnaast brengen ze allerlei ziekten over, bijvoorbeeld de ziekte van Weil.

Bestrijding

Indien men overlast heeft van ratten adviseren wij u contact met ons op te nemen. Onze deskundigen weten waar ze op moeten letten om te zien waar of hoe ze het pand binnen komen en wat de juiste aanpak is om deze knaagdieren te bestrijden en weren. Wacht niet tot de overlast en schade te groot is maar neem tijdig contact op.

Vanaf 1 juli 2017 mogen alleen die bedrijven die gecertificeerd zijn conform het keurmerk Integrated Pest Management (IPM) Rattenbeheersing buiten gebouwen en voedselopslagplaatsen gebruik maken van rodenticiden. Balion is in het bezit van dit certificaat en kan uw rattenprobleem op professionele wijze oplossen.
IPM Rattenbeheersing- Certificaat