Houtworm bestrijden

Boktor-larve
Op deze pagina informeren we u over de normale houtworm en over de houtworm bestrijden in de regio Uden, nabij Veghel, Oss, Schijndel, Landerd en Boekel en omstreken. Onder de naam houtworm worden verschillende soorten larven aangeduid. De meest voorkomende en bekendste in Nederland zijn de larven van de houtwormkever.

De larven van deze kever duiden wij aan als de gewone houtworm. De houtwormen kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan naald- en loofhout. Veel dakconstructies, meubels en vloeren zijn vervaardigd uit hout waar de deze larve in kan leven.

Kenmerken houtworm

  • Houtwormkever: Donkerbruin tot zwart van kleur, lengtestrepen op het schild, voelsprieten.
  • Larve (houtworm): Geelwit, gekromd, 3 paar poten.
  • Aantasing: Naaldhout en loofhout.

De houtworm herkennen

De larve is vaalwit van kleur en kan tot 7 mm lang zijn. Wanneer men een larve uit het hout haalt zal deze zich in de vorm van een komma oprollen. De houtwormen knagen gangen in zowel naad- als loofhout soorten. Dit insect geeft de voorkeur aan hout wat lang in dezelfde positie blijft en enigszins vochtig is. Vaak zit de larve dus in ruimtes die weinig gebruikt worden.

U kunt de aanwezigheid van de larven herkennen door kleine gaatjes in het hout. Uit deze gaatjes zijn de kevers gekropen die chocoladebruin van kleur zijn. Deze komen in de maand mei tot september uit het hout naar buiten. De vrouwtjes laten twintig tot zestig eitjes achter in de naden en kieren van het hout.

Ontwikkeling
Omdat de larve onder kunstmatige omstandigheden moeilijk in leven te houden is, is er maar weinig bekend over de ontwikkeling van dit insect. Wel kunnen we zeggen dat de houtwormen zich gemiddeld 3 jaar ontwikkelen. Het kan dus een hardnekkig aanhoudend probleem vormen waarbij men zo vroeg mogelijk in wil grijpen om grote schade te voorkomen.

Houtworm bestrijden

Balion staat in Uden, en de ruime omgeving daarvan, voor u klaar om uw houtwormprobleem efficiënt en effectief te bestrijden. Wanneer u sporen van houtwormen in of om uw woning vindt is snel ingrijpen van groot belang. Wanneer dit insect zich verspreidt zullen de kosten van de toegedane schade snel oplopen.

Balion Ongediertebestrijding is er voor houtworm bestrijden in: Uden, Veghel, Oss, Schijndel, Landerd en Boekel en de wijde omgeving daarvan. Twijfel dus niet om contact met ons op te nemen.
U kunt ons telefonisch en via het contactformulier bereiken.