Huisboktor bestrijden

Houtworm
De huisboktor is een klein beestje, echter is het een van de meest schadelijke insecten die we in ons land kennen. Op deze pagina leert u onder andere de huisboktor herkennen.

De larve van dit insect kan meerdere jaren in het hout van onze woningen leven. Vooral in de draagconstructie van het dak. De larve vreet aan deze draagconstructie van binnen uit. De schade hierdoor kan zo aanzienlijk zijn dat de constructie van uw dak gevaarlijk zwak wordt.

Balion Ongediertebestrijding is er voor u in de regio Uden en Veghel om de huisboktor in uw woning te bestrijden en de aangerichte schade te inventariseren.

Kenmerken van de huisboktor

De kever: Bruinzwart van kleur, met lichte stippen op hun schild en voelsprieten
De larve:  Ongeveer 30mm lang met een witachtige kleur
Aantasting: Naaldhout

De huisboktor herkennen

Boktor
De kever is bruinzwart van kleur en heeft enkele lichte stippen op zijn schild, ze zijn 8 tot 22 mm lang. De larven zijn witachtig en worden ongeveer 30 mm lang. De larven tasten naaldhout aan, denk aan vuren, grenen en dennen hout.

De huisboktor komt in de maanden mei tot september uit het hout gekropen. In deze periode paren de mannetjes en de wijfjes, de wijfjes leggen c.a. 140 eitjes in de naden en kieren van het hout in uw woning.

Deze eitjes worden larven, deze larven kunnen 3 tot 10 jaar in het hout leven en knagen het van binnenuit weg. Hoe langer de larven in het hout zitten, hoe dieper ze knagen en dus hoe groter de schade. Uiteindelijk is de schade zo groot dat de draagkracht van het hout gevaarlijk verminderd wordt.

Uiteindelijk verpoppen de larven in kevers en zullen ze uit het hout tevoorschijn komen.

Schade door de huisboktor herkennen

Wanneer u vermoedt dat het hout in uw woning aangetast is door de huisboktor dient u op de volgende kenmerken te letten:

  • Bij warm weer kunt u de larven horen knagen.
  • U kunt boormeel aantreffen.
  • Met een beitel of priem kunt u de gangen aan het oppervlak van het hout gemakkelijk blootleggen.

Balion Ongediertebestrijding lost uw probleem op.

Heeft u het vermoeden dat u met de huisboktor te maken heeft? Twijfel dan niet en laat Balion een inspectie voor u uitvoeren in de regio Uden en Veghel. Wanneer u hier lang mee wacht zal de schade groter worden en zijn de kosten op lange termijn aanzienlijk hoger. Wij kunnen bevestigen of u een huisboktor probleem heeft en het insect vervolgens efficiënt bestrijden.

Bel voor een afspraak of vul het informatieformulier in.

Balion Ongediertebestrijding, regio Uden en Veghel en de ruime omgeving daarvan.