Kakkerlak bestrijden

Inspectie

kakkerlak
Indien het vermoeden bestaat dat er kakkerlakken aanwezig zijn kunnen er signaleringsvallen geplaatst worden. Deze zijn voorzien van een lokferomoon en lijm. Na enkele dagen kan deze val gecontroleerd worden.
Het voordeel van deze werkwijze is dat men ziet of het daadwerkelijk kakkerlakken zijn, welke soort het is en hoever ze verspreid zijn.

Kakkerlak soort

De meest voorkomende soort in Nederland is de Duitse kakkerlak. Het vrouwtje zet eipakketjes af waarin zich 30 nieuwe kakkerlakken bevinden. Deze insecten brengen allerlei ziektes over en vormen zo een gevaar voor onze gezondheid. 

Kakkerlak bestrijding

In het verleden was er alleen de mogelijkheid om met een bespuiting een eind te maken aan de overlast.

Tegenwoordig maken wij gebruik van een gel welke minder milieubelastend is en effectiever werkt. Het bijkomende voordeel van het gebruik van deze gel is dat bewoners het pand tijdens en na de behandeling niet hoeven te verlaten.

Kakkerlakken verspreiden zich onder andere via liftkokers en verwarmingsbuizen door een gebouw.
Hierdoor werkt het absoluut niet om maar een ruimte of woning te behandelen omdat de kakkerlakken na verloop van tijd deze ruimten weer betreden. Men dient daarom de aangrenzende ruimtes en woningen eveneens te behandelen.

Wacht niet tot de overlast en schade te groot is maar neem tijdig contact op. Wij voorzien u graag van advies op maat.